TOP

Kijken: Van Dalen X Spijkers en Spijkers


Schoenenretailer Van Dalen lanceert een tweede collectie in samenwerking met het Nederlandse designduo Spijkers & Spijkers.

Beeld: Eva Broekema

Vorig jaar lanceerden schoenenretailer Van Dalen een sneakercollectie samen met designduo Spijkers en Spijkers. Die sneakercollectie was ter ere van het 145-jarig bestaan van de Nederlandse winkelier. Dit seizoen hebben de twee partijen wederom de handen ineengesloten voor een nieuwe collectie. De collectie bestaat uit vijf verschillende laarsjes met elk een uniek element als fransjes, een leren riempje en veterdetails. Voor de schoenen is gebruik gemaakt van leer en suède.

Kledingcollectie

In een persbericht vertellen Truus en Riet Spijkers over de samenwerking: “Wij vinden het ontzettend leuk om als vervolg op de sneakers nu ook andere modellen te ontwikkelen met Van Dalen. Voor deze collectie hebben we een mooie balans gevonden tussen een collectie die goed bij beide merken past. De laarsjes zijn ontworpen vanuit het thema van onze AW19-kledingcollectie en maken de meest basic outfit extra bijzonder.”

De Van Dalen by Spijkers en Spijkers is vanaf 10 oktober in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de Van Dalen winkels en webshop.

Over Van Dalen

In 1873 begon de heer van Dalen in het Brabantste ’s-Gravenmeer met de productie en verkoop van schoenen. De eerste winkels waren gevestigd in de driehoek Leiden, Den Haag en Rotterdam. Na bijna 145 jaar is Van Dalen uitgegroeid tot een landelijke schoenenketen met winkels in Amstelveen, Arnhem, Den Bosch, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Roermond en Uden. In Heerlen en Uden zijn twee shop-in-shops geopend. Daarnaast heeft Van Dalen ook drie outlets; in Almere, Amersfoort en Haarlem.

Over Spijkers en Spijkers

De tweelingzussen Truus en Riet vormen sinds 2000 het merk Spijkers en Spijkers. Beide zussen studeerden af aan Artez (Academie voor Beeldende Kunst) in Arnhem, waarna ze in 2000 een masteropleiding volgden aan het Fashion Institute Arnhem. Het duo ontving diverse awards en prijzen voor hun ontwerpen en werden onderscheiden met de Prins Bernard Cultuur Prijs Mode Stipendium 2013.

Van dalen X spijkers en spijkers foto Eva Broekema (1)

Van dalen X spijkers en spijkers foto Eva Broekema (2)

 

Van dalen X spijkers en spijkers foto Eva Broekema (3)

Van dalen X spijkers en spijkers foto Eva Broekema (4)

Van dalen X spijkers en spijkers foto Eva Broekema (5)

Van dalen X spijkers en spijkers foto Eva Broekema (6)