TOP

Kijken: Bas Kosters ontwerpt voor Fluevog

Ontwerper Bas Kosters en zijn Canadese collega John Fluevog slaan de handen ineen voor een kleurrijke schoenencollectie. Voor Kosters is de cirkel rond: zijn jeugdidool Lady Miss Kier van Deee-lite liep op Fluevogs bekende Munster-laarzen.

De Canadese schoenendesigner John Fluevog opende drie jaar geleden een brandstore in Amsterdam en timmert sindsdien hard aan de weg met samenwerkingen met grote Nederlandse modespelers, waaronder Jan Jansen. Nieuwste wapenfeit is een ‘limited edition’ collab met modeontwerper Bas Kosters. Met Kosters’ kleurrijke en grafische prints op twee Fluevog-schoenen: zijn bekende Munster-enkellaarzen (369 euro) en een hoge sneaker met roze zool (289 euro). De items worden in beperkte oplage uitgebracht: 80 paar Munsters en 200 paar sneakers.

Groove is in the heart

Kosters liet zich inspireren door de jaren ’90 muziekformatie Deee-lite, laat hij in een persbericht weten. “Toen ik dertien was, kwam hun mega-hit ‘Groove is the heart’ in de hitparade. Ik was op slag verliefd. Hun vrolijke en speelse spel met uiterlijk en imago was voor mij een belangrijke reden om later mode te gaan studeren. Lady Miss Kier is altijd een van mijn idolen gebleven. Ik werd wild enthousiast toen ik erachter kwam dat haar iconische schoenen van Fluevog kwamen.”

Gedeelde filosofie

Ook Fluevog hoefde niet snel na te denken over de samenwerking met Kosters. “Hij is kleurrijk en we hebben beiden dezelfde filosofie: soms moet je dingen ontwerpen die de wereld mooier maken, die er moeten zijn.” De collectie wordt verkocht in Australië, Canada, de Verenigde Staten en Nederland.

Beeld: Fluevog x Bas Kosters