TOP

Kerckhoven Shoes stopt na meer dan 100 jaar

Kerckhoven Shoes sluit na meer dan 100 jaar de deuren. Eigenaren Arno en Ineke van Kerckhoven, de derde generatie in het familiebedrijf, gaan in het voorjaar van 2020 met pensioen.

Arno en Ineke van Kerckhoven, de eigenaren van Kerckhoven Shoes in Tilburg, zijn na veertig jaar in de winkel klaar voor een nieuw hoofdstuk. Dat laten de ondernemers weten in een bericht en afscheidsvideo. In het voorjaar van 2020 sluiten ze hun schoenenwinkel aan het Besterdplein om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Het is goed zo, vinden ze. Ineke: “We vinden het fijn om het straks rustiger aan te kunnen doen.” Arno vult aan: “We hebben ons vak altijd met veel liefde en passie uitgeoefend en willen jullie bedanken voor het vertrouwen in ons.” Op woensdag 13 november start de opheffingsuitverkoop.

Derde generatie

Arno en Ineke zwaaien sinds 1980 als derde generatie de scepter over het sympathieke familiebedrijf. Arno is de kleinzoon van oprichter Jules van Kerckhoven, een Belgische schoenmaker die tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Nederland vlucht. Hij vestigt zich in Tilburg en wordt verliefd op een Nederlands meisje, Anneke Smulders. In 1918 openen ze een eigen schoenenwinkel. De zaak verhuist in 1972 naar de huidige locatie aan het Besterdplein, een winkelgebied in Tilburg-Noord.

Persoonlijke verhalen

Het familiebedrijf vierde recent nog het 100-jarig bestaan. Onder leiding van drie generaties Kerckhoven groeide de zaak in die periode uit tot een bekende naam in Tilburg op het gebied van mannen-, vrouwen- en kinderschoenen. “We zijn een echte familiezaak”, vertelde Arno ten tijde van het jubileum in een interview. “Veel vaste klanten kwamen hier als kind al met hun ouders. Door bij ons te kopen en hun persoonlijke verhalen te delen, mochten we een stukje van hun leven volgen”, vervolgt hij in de video. “Daar zijn we dankbaar voor.”

Foto: Wilke Wittebrood