TOP

Keen Footwear opent eerste Nederlandse winkel in Maastricht

Het Amerikaanse Keen Footwear heeft onlangs een winkel geopend in Maastricht. Het is de eerste Keen winkel in Nederland en de zesde op het Europese vasteland.

De nieuwe winkel aan de Muntstraat in Maastricht is een samenwerking met distribiteur Hooijer Groep, die het merk sinds 1 juli 2020 vertegenwoordigt in Nederland. Keen Footwear is het vierde grootste outdoor schoenenmerk ter wereld en wordt in de Benelux verkocht bij sport en outdoor winkels en bij diverse online winkels.

John Jansen, General Manager bij Keen Emea, is tevreden met de opening van de eerste Keen winkel in Nederland. “De opening van de winkel in Maastricht is een mooi moment voor Keen. We zijn trots dat we in Nederland, waar ook ons Europees hoofdkantoor is gevestigd, op zo’n mooie plek een winkel hebben kunnen realiseren. Het is fantastisch om samen met Hooijer Groep op te trekken bij dit project. We zullen de komende maanden samen veel leren en hopelijk gaat dit tot meerdere winkel openingen in Nederland en andere landen leiden.”

Ook Bart van Iersel, algemeen directeur Hooijer Groep, kijkt alvast vooruit: “Voor de Hooijer Groep is het een ontzettende eer om zo’n groot Amerikaans outdoormerk te mogen toevoegen aan ons sterke merkenportfolio. Wij geloven echt dat de Keen filosofie van duurzaamheid de toekomst heeft. Met de uitgebreide collectie van Keen en de nieuwe mono brand store in Maastricht gaan wij het succes van Keen in Nederland absoluut verder uitbouwen!”

Beeld: Keen