TOP

Jimmy Choo lanceert opnieuw mannencollectie

Jimmy Choo komt opnieuw met een schoenenlijn voor mannen. Het schoenenmerk stopte hier in 2002 mee, maar de samenwerking met H&M heeft er voor gezorgd dat er toch weer een nieuwe mannencollectie komt.

“De samenwerking met H&M liet ons inzien dat ons merk groter is dan onze business en dat er toch echt belangstelling is voor Jimmy Choo voor mannen,” vertelt ceo Joshua Schulman. “Een luxe herencollectie van Jimmy Choo creëren past goed bij ons doel om een belangrijk lifestyle merk voor zowel mannen als vrouwen te worden.”

De in Italië gemaakte collectie met twaalf verschillende stijlen zal bestaan uit nette schoenen, moccasins, biker boots, sneakers en nette slippers. De herenlijn zal verkrijgbaar zijn in ongeveer dertig winkels wereldwijd en via de website. De mannenlijn wordt in januari 2011 in een showroom te Milaan gelanceerd.

Muzikant of bankier
“Mijn visie op de Jimmy Choo-man is een man die zelfverzekerd en stylish is, of hij nu muzikant of bankier is,” aldus Tamara Mellon, oprichtster en hoofdontwerpster van Jimmy Choo. “Het eerste waar ik naar kijk als ik een man ontmoet zijn z’n schoenen.”