TOP

Je kunt nu VR-sneakers dragen

Er is een nieuwe app op de markt waarmee je sneakers virtueel kunt aantrekken om te kijken hoe ze staan. Wanneer je de camera van je smartphone op je voeten richt, trek je de sneakers virtueel aan.

Wanna Kicks is een nieuwe app waarmee je sneakers kunt proberen, zo schrijft Bright. Je richt de camera van je iPhone (het is alleen te krijgen in iOS) op je voeten richt, zie je hoe de schoenen je staan. Als de sneaker je bevalt, kunnen ze direct bestelt worden. Wanneer er meerdere kleuren beschikbaar zijn, kun je daartussen wisselen. Je kunt ook een rondje lopen op je virtuele sneakers en de zool bekijken door je voeten op te tillen.

Met de app kun je alleen bekijken hoe een schoen eruit ziet aan je voeten. Met de app kun je de sneakers niet “echt” virtueel passen. Er is wel een app die dat voor je kan; 3Daboutme. Daarmee kun je een 3Dscan maken van je voet, zodat je bij enkele webwinkels schoenen kunt kopen die precies goed passen. 

Qua merken is het nu alleen mogelijk om enkele modellen van Adidas, New Balance, Nike, Puma, Under Armour, Vans, Asics en Lidskie te proberen.

Voorlopig is de app alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. Er is nog niet bekend wanneer de Android-versie van de app verschijnt.

Bright laat in een filmpje op Facebook zien hoe de app werkt.