TOP

JD Sports verliest rechtszaak tegen twee oud-werknemers USG

JD Sports klaagde eerder dit jaar twee oud-werknemers van Unlimited Sports Group aan omdat ze een software bedrijf zouden zijn gestart met data die nu aan JD Sports toebehoort.

JD Sports was niet blij toen twee oud-werknemers van Unlimited Sports Group (USG) – moederbedrijf van Aktiesport en Perry Sport – twee maanden na het faillissement een eigen softwarebedrijf waren gestart. JD Sports was ervan overtuigd dat de twee software gebruikten dat na de overname aan hen toebehoorde. Na onderzoek heeft de rechter op donderdag 8 september uitspraak gedaan over de kwestie en de oud-werknemers in het gelijk gesteld. JD Sports moet daarom nu de proceskosten van 15.000 betalen.

Conflict

Toen USG op 23 februari 2016 failliet werd verklaard, viel ook het doek voor het in 2014 verworven softwarebedrijf Studio 23. SUR – een dochtermaatschappij van JD Sports – nam eind maart de activiteiten van Aktiesport en Perry Sport overgenomen en hiermee ook het door Studio 23 ontwikkelde computerprogramma OmnifyIT.

Twee maanden na het faillissement van USG hadden twee oud-werknemers van het bedrijf echter al Retail Unity opgericht: een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen, produceren en uitgeven van software en op advisering op het gebied van informatietechnologie. SUR heeft hierna een brief gestuurd aan Retail Unity om te verklaren dat de voorheen aan USG toebehorende intellectuele eigendomsrechten aan SUR toebehoren en dat Retail Unity geen inbreuk op deze rechten maakt. Retail Unity gaf geen gehoor aan de sommatie, maar na uitvoerig onderzoek blijkt dat Retail Unity ook geen inbreuk maakt op de eigendomsrechten.