TOP

Januari-editie Gallery Fashion & Shoes wordt volledig digitale beurs

De januari-editie van de vakbeurs Gallery Fashion & Shoes in Düsseldorf kan door de verlengde lockdown niet fysiek plaatsvinden. De vakbeurs gaat digitaal en wordt twee weken verlengd. De nieuwe data: 28 januari tot en met 15 februari 2021.

Lange tijd had Igedo Company nog gehoopt dat Gallery Fashion & Shoes in januari gewoon door zou kunnen gaan, maar de verlengde lockdown in Duitsland heeft dit onmogelijk gemaakt. De exposanten zijn inmiddels op de hoogte gesteld, meldt de beursorganisator in een persbericht. Vakbeurs Gallery Shoes & Fashion, waar de focus op schoenen ligt, gaat vooralsnog wel fysiek door. Dat evenement staat gepland voor 7 tot en met 9 maart in de Areal Böhler in Düsseldorf.

Inspirerende plek

Dat Gallery Fashion & Shoes niet door zou kunnen gaan, had Igedo Company wel min of meer verwacht. De organisatie kondigde half december een nieuw hybride beursconcept aan, waarbij al een voorschot werd genomen op een ‘digital only’-event in januari. “Ook de digitale versie wordt een inspirerende plek waar mensen samen kunnen komen: vooral vanwege de conferentiezone met live webinars en vooraf opgenomen media-evenementen zoals de DMI Fashion Day en trendpresentaties”, stelt Ulrike Kähler, project director en managing director van beursorganisatie Igedo Company.

Exposanten hebben in het virtuele format een 3D-stand met dezelfde uitstraling als die van de Areal Böhler (foto). Ze kunnen deze stands personaliseren met hun logo, product- of videopresentaties en brochures en grafische hulpmiddelen inzetten voor weergave van bedrijfsgerelateerde feiten en cijfers. Contact met bezoekers verloopt via tekst- of videochat.

Shoes & Fashion

Hoewel Gallery Shoes & Fashion in maart vooralsnog doorgaat als gepland, houdt Igedo Company een slag om de arm. “Zoals dat geldt voor alle evenementen in Europa zijn we afhankelijk van veel factoren en beperkingen”, zegt Kähler. “We moeten er rekening mee houden dat op deze datum geen beurs mogelijk is, hoewel dat niet iets is wat we kunnen voorzien op dit moment.”

Beeld: Gallery Fashion & Shoes