TOP

Januari-editie Gallery Fashion & Shoes wordt hybride beurs

De beurskalender voor winter 2021 verandert per week, maar de Duitse vakbeurs Gallery Fashion & Shoes in januari (niet te verwarren met Gallery Shoes & Fashion in maart) gaat vooralsnog gewoon door, als hybride event.

Beursorganisator Igedo Company organiseert komend inkoopseizoen twee beurzen in Düsseldorf op het gebied van mode en schoenen. Van zaterdag 30 tot en met maandag 1 februari 2021 vindt Gallery Fashion & Shoes plaats, waarbij de nadruk ligt op mode. Van zondag 7 tot en met dinsdag 9 maart 2021 staat Gallery Shoes & Fashion op het programma, waarbij schoenen de hoofdrol spelen.

Gallery Fashion & Shoes wordt een hybride beurs, meldt de organisatie in een persbericht: het evenement zal naast fysiek ook twee weken virtueel toegankelijk zijn, van van 28 januari tot en met 15 februari 2021. Omdat het nog onzeker is of er in januari überhaupt wel fysieke beurzen georganiseerd kunnen worden, houdt Igedo Company rekening met de optie van een ‘digital only’-event. Voor Gallery Shoes & Fashion in maart staat op dit moment nog geen digitale uitbreiding op het programma.

Digitaal platform

Het digitale event zal geen ‘online shop’ zijn, maar moet dezelfde ervaring bieden als het fysieke event in het Areal Böhler-beurscomplex. Exposanten hebben op het online platform elk hun plek, maar er zijn ook een informatieve ontvangstruimte, een conferentiezone, trend presentaties en media events.

“Bezoekers moeten online hetzelfde gevoel hebben als bij een bezoek aan de beurs. Dat is extreem belangrijk voor ons”, zegt Ulrike Kähler, project director en managing director van beursorganisatie Igedo Company. “Dit is onze manier om onze exposanten, de merken en bezoekers te steunen door een alternatieve mogelijkheid te bieden. We helpen onze partners om contact met elkaar te onderhouden en blijven hiervoor nieuwe mogelijkheden creëren, of dat nu digitaal of analoog is.”

Beeld: Gallery Fashion & Shoes