TOP

Ivanka Trump voor de rechter voor het namaken van schoenen

De dochter van Donald Trump moet voor de rechter verschijnen omdat er een rechtszaak tegen haar is aangespannen. Ze zou de pumps van Aquazzura hebben nagemaakt.

Ivanka Trump heeft een rechtszaak aan haar broek – of eerder haar rok – hangen. De dochter van de huidige Amerikaanse president zou een kopie van Aquazzura’s pumps hebben gebruikt voor haar eigen label. Dat meldt The Telegraph. Het Italiaanse schoenenmerk klaagde Trump vorig jaar al aan omdat haar ‘Hettie’-schoen ‘virtueel identiek’ is als de populaire Wild Things Shoe. Trump moet nu eind oktober zelf getuigen in de rechtszaak. De getuigenverklaring duurt niet langer dan twee uur door ‘haar concurrerende professionele verplichtingen’.

Geen betrokkenheid

Omdat Trump momenteel veel verplichtingen heeft door haar vaders presidentschap, is zij zelf niet meer het hoofd van haar merk. “Ik had geen betrokkenheid bij de opzet, het ontwerp, de productie of de verkoop van de Hettie-schoen”, verklaarde ze eerder. Volgens Trump ligt de verantwoordelijkheid bij de licentiehouder van het bedrijf, Marc Fisher, wie ook gedagvaard is.