TOP

Inspiratie voor zomer 2020: de trends volgens Expo Riva Schuh


Het nieuwe oriëntatie- en inkoopseizoen ging afgelopen week van start met de 92e editie van Expo Riva Schuh en Gardabags in Riva del Garda (15-18 juni 2019). De boodschap voor zomer 2020: duurzaamheid is dé trend.

Zoals ieder seizoen brengen de Italiaanse beurzen Expo Riva Schuh (schoenen) en het relatief nieuwe Gardabags (tassen) een trendreport uit voor het nieuwe inkoopseizoen. De boodschap voor zomer 2020: duurzaamheid is dé trend. “Meer en meer merken bieden binnen hun collectie modellen aan die het milieu minder belasten, bijvoorbeeld door natuurlijke of gerecyclede materialen te gebruiken.” Denk bij schoenen aan biologisch katoen en natuurlijk/gerecycled rubber en milieuvriendelijke verfmethoden. Bij tassenmerken zijn rotan en gevlochten riet populair. De alom vertegenwoordigde ‘Bali bag’ (foto header) is daar een goed voorbeeld van.

trend_generale_natural_world2

Vrouwen: python en platformsneakers

Merken combineren comfort en glamour in de vrouwenschoenencollecties voor zomer 2020. Uitgewerkte strandsandalen met opvallende prints (croco, python) of glitterdetails zijn populair. Veel gezien is ook de platformsneaker met hoge zool. Verder keert de hoge hak terug voor zomer 2020. Fluorescerende kleuren zijn belangrijk, evenals natuurlijke materialen als kurk en gevlochten riet.

Vrouwenschoenen Expo Riva (1)

Vrouwenschoenen Expo Riva (2)

Tassen: geometrisch en speels

De tassencollecties voor zomer 2020 zijn speels en kleurrijk. De vormen zijn ongebruikelijk, van geometrische designs met scherpe lijnen tot appelvormige tassen. In het oog springende materialen en prints zijn gevlochten leer, neopreen (dat gewoon in de wasmachine kan) en croco. Ook transparante tassen zijn goed vertegenwoordigd in de nieuwe collecties.

Tassentrends Expo Riva (4)

Tassentrends Expo Riva (3)

Tassentrends Expo Riva (2)

De 93e editie van Expo Riva Schuh en 4e editie van Gardabags vinden plaats van 11 tot en met 14 januari 2020 in Riva del Garda.

Noot van de redactie: dit artikel wordt later aangevuld met de trends voor mannen- en kinderschoenen.

Beeld: Expo Riva Schuh