TOP

Inretail en ONL over ‘oneerlijke’ concurrentie webgiganten: ‘Positie mkb moet versterkt worden’

Internationale webreuzen als Amazon betalen in Europa minder belasting en zijn niet gebonden aan de regels waar ‘gewone’ bedrijven wel aan moeten voldoen. Ondernemer Eric van Rosmalen (Interfashion) maakt zich grote zorgen om de gevolgen van deze ‘oneerlijke’ concurrentie voor de detailhandel. In een serie brandbrieven roept hij de overheid op tot actie. Schoenvisie vroeg Inretail en Ondernemend Nederland (ONL) om een reactie.
Dit is waar de pijn zit: de fiscale wetgeving is verouderd. Nationale belastingstelsels zijn niet ingericht op bedrijven die globaal en via het internet opereren, maar ontworpen op fysieke vertegenwoordiging binnen de landsgrenzen. Daarbij profiteren buitenlandse internetbedrijven van belastingvoordelen. Kortom: met een hoofdkantoor op een strategische locatie hoeven grote internet-multinationals in de Europese Unie nauwelijks

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Nog geen abonnee, maar toch even rondkijken achter de poort? Sluit een gratis proefabonnement af en krijg 24 uur toegang tot alle plusartikelen en het complete archief van Schoenvisie.nl.

InloggenNeem een proefabonnement