TOP

Inretail: ‘Eerste dag heropening winkels soepel verlopen’

Na bijna vierenhalve maand dicht te zijn geweest, mochten mode- en schoenenretailers op woensdag 28 april weer klanten zonder afspraak ontvangen. De eerste winkeldag is volgens brancheorganisatie Inretail soepel verlopen.

Door de heropening van de winkels en terrassen, in combinatie met het mooie weer, waren er afgelopen woensdag in veel steden flink wat mensen op de been. Dat resulteerde in lange rijen voor bijvoorbeeld de Primark in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar het liep nergens uit de hand qua drukte, zegt Inretail op basis van een rondgang langs verschillende winkelgebieden. “Overal zijn voorzorgsmaatregelen getroffen om consumenten een veilige koopbeleving te bezorgen. Nederland kent 2500 winkelgebieden en nergens zijn alarmsignalen afgegaan. Waar potentiële drukte te verwachten was, zijn goede voorzorgsmaatregelen getroffen. Bij een aantal landelijk bekende formules is rijvorming door medewerkers en met hulpmiddelen als stickers, linten of dranghekken in goede banen geleid. Het overall beeld geeft een erg positieve indruk.”

Shoppen in de daluren

Voor een betere bezoekersspreiding roept Inretail shoppers op om op rustige tijdstippen te komen winkelen, zoals in de ochtenden of aan het begin van de week. Daartoe biedt parkeerdienstverlener Q-Park in samenwerking met de brancheorganisatie sinds 28 april korting aan in de daluren, in parkeergarages in twaalf steden (o.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht).

Foto: Frans Berkelaar/CC BY-ND 2.0