TOP

INNOVATIE: schoen met verwisselbare zool

Bij een kapotte zool is het niet meer nodig om schoenen zomaar weg te gooien of naar de schoenmaker te brengen. Het Amerikaanse bedrijf Urshuz heeft schoenen ontwikkeld waarvan de boven- en onderkant verwisselbaar zijn.

Het in Los Angeles gevestigde bedrijf Urshuz, ontwikkelde een systeem waardoor de boven- en onderkant van een schoen als twee losse onderdelen aan elkaar gezet kunnen worden.

Elastische lussen
De bovenkant van de schoenen heeft elastische lussen die aan de zolen zijn te bevestigen. Zo kan een onderdeel makkelijk vervangen worden, zonder de hele schoen weg te gooien.

Urshuz is een idee van ontwerper Grant Delgatty. Hij was eerder werkzaam als ontwerper bij K-Swiss, Puma en Vans. Delgatty brengt de lijn in juni op de Amerikaanse markt en komt met zeven modellen voor de bovenkant van de schoen en zeven verschillende zolen.

Recyclebaar
De zolen zijn volledig recyclebaar. Doordat de schoen uit twee losse onderdelen bestaat zijn er verschillende combinaties mogelijk, waardoor de drager de schoen steeds weer kan customizen.