TOP

Inkooptip schoenen: fluweel (winter 2017-2018)

Misschien wel de belangrijkste en in ieder geval de opvallendste trend voor winter 2017-2018: fluweel. Ook op de GDS was het rijke materiaal in overvloed aanwezig.
Dit seizoen zagen we fluweel op de mode- en schoenenbeurzen in vrijwel iedere collectie terug, in alle denkbare kleuren. Merken als Calvin Klein Jeans, Tosca Blu en Juicy Couture brachten zelfs complete velvet lijnen uit. Er is voor ieder wat wils: het materiaal wordt toegepast in pumps, ballerina’s, sneakers, loafers, instappers, legerkisten, enkel- en knielaarzen. Koninklijke kleuren als nachtblauw, bordeaux en donkergroen zijn favoriet, maar we spotten ook zwart, zilver, oudroze en elegante bloemenprints in (crushed) velvet. Een rijk materiaal vraagt om rijke details. De modellen worden veelal afgestyled met gouden kettingen, kristallen applicaties en accenten in goud en zilver.

Log in om verder te lezen

Inloggen

 


Professionals in de schoenenbranche lezen Schoenvisie. Sluit nu een digitaal proefabonnement af (stopt automatisch) en ontvang gratis een maand lang, 24/7 volledige en onbeperkte toegang tot www.schoenvisie.nl

Neem een proefabonnement