TOP

In memoriam: Lambert Welten

Lambert Welten, managing director bij Bos Group International, is op zaterdag 21 november overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werd slechts 54 jaar.

Lambert Welten werd ruim een jaar geleden gediagnosticeerd met de ziekte. Helaas hebben de behandelingen hem niet kunnen genezen, laat Bos Group International weten. “Tot twee maanden geleden heeft hij zijn werk nog met volle overgave uitgevoerd. We gaan onze energieke en vrolijke collega erg missen.”

Welten was sinds november 2012 bij Bos Group International actief, dat onder meer de schoenenmerken Australian en Maruti ontwikkelt en distribueert en de sales doet voor Geox. Ook de Van Dalen-schoenenwinkels en een aantal Skechers-brandstores zijn onderdeel van de groep. Binnen het bedrijf was Welten verantwoordelijk voor de labels Australian en Maruti. Daarvoor had hij er al een lange carrière in de mode en schoenen op zitten, met functies bij onder meer Van Gils, Yellow Cab, Papillon en Noa Noa. Zijn relaties zullen hem volgens het bedrijf herinneren als een ‘positieve en reële zakenpartner’.

In memoriam voor KWF

Het afscheid vindt op woensdag 25 november in besloten kring plaats. In plaats van bloemen wordt een gift aan KWF Kankerbestrijding door Lambert en zijn familie op prijs gesteld. Hiervoor is een online collectebus aangemaakt.

Beeld: Mike Labrum via Unsplash