TOP

In memoriam: Bulaggi-oprichter Wim Walraven

Modeondernemer Wim Walraven is overleden. Hij was oprichter van het Nederlandse tassenmerk Bulaggi, dat onder zijn leiding en die van de tweede generatie uitgroeide tot internationale speler.

Foto: Bulaggi

Wim en Trix Walraven hadden naast hun zoon Arjan en dochter Annemarieke nog een derde kind: tassenmerk Bulaggi. Het ondernemerskoppel begon in 1969 met de verkoop van leren riemen vanuit hun appartement aan de Koninginneweg in Hilversum en breidde al snel uit met de import van leren tassen, koffers en schrijfmappen. Tijdens de economische crisis van de jaren ’80 stapten ze over op tassen van PU (polyurethaan), waarmee de basis voor het Bulaggi dat we nu kennen werd gelegd.

Pionier in Europa

Bulaggi was destijds een van de eerste PU-merken in Europa, laat het bedrijf in een persbericht weten. “Wim was een echte pionier en heeft in veel landen, onder meer in Zuid-Amerika en Azië, altijd de mooiste en beste producten voor zijn collecties uitgezocht.” Het bedrijf vierde in 2019 het 50-jarig bestaan onder leiding van de tweede generatie, Annemarieke Schouten-Walraven.

“Wim was een echte levensgenieter”, vervolgt het bericht. “Een succesvolle ondernemer die altijd vrolijk was. Naast het verlies voor familie en vrienden, heeft ook de modebranche een inspirator verloren.” Het kantoor van Bulaggi & More in Hilversum is op dinsdag 2 november gesloten ter nagedachtenis aan de oprichter.