TOP

In memoriam: Atie Waardijk-Koomen

Schoenenvakvrouw Atie Waardijk-Koomen is op 3 juni op 89-jarige leeftijd overleden. Ze stond jaren aan het roer van Waardijk Schoenen, eerst met haar man Chris en later met haar zoon Bert.

Atie, voluit Agatha Agnes Maria Waardijk–Koomen, runde Waardijk Schoenen jarenlang met haar man Chris, de vierde generatie in het vak, en daarna met haar zoon Bert. Ze was achter de schermen tot op het allerlaatste moment bij de zaak betrokken. Afgelopen november was ze nog aanwezig bij de opening van de nieuwe vestiging in Heemstede, een mijlpaal voor het meer dan 170 jaar oude familiebedrijf.

Grootse dame, met een groot hart

Chris en Atie kregen twee kinderen, Bert en José, en acht kleinkinderen. “Een grootse dame, met een groot hart”, zo omschrijft haar familie haar. “Maar ze was ook een moderne zakenvrouw, die tijdens onderhandelingen mensen het vuur aan de schenen kon leggen. Onze medewerkers waren dol op haar. Ze was betrouwbaar, liefdevol en beschouwde het team als haar tweede familie.”

Atie Waardijk-Koomen is op donderdag 11 juni in besloten kring begraven op de R.K. Begraafplaats Adelbert in Bloemendaal, bij haar echtgenoot. “Na een intensief en prachtig leven, waarin zij altijd voor iedereen klaarstond, is zij in alle rust van ons heengegaan. Ze had een tomeloze energie voor ons gezin, haar medemens en het familiebedrijf. Altijd een luisterend oor en in haar grote hart ruimte voor iedereen. Tot het laatste moment heeft ze de regie in handen gehad en haar eigen weg bepaald.”