TOP

Igedo Company wijzigt data Gallery Shoes & Fashion

Igedo Company komt met een nieuwe datum voor de samengevoegde vakbeurzen Gallery Shoes, Gallery Fashion en Showroom Concept. Het vijfdaagse event schuift twee dagen naar voren, naar vrijdag 28 augustus tot en met dinsdag 1 september.

Voor de schoenenbranche is dat waarschijnlijk goed nieuws, want dat betekent dat Gallery Shoes weer teruggaat naar de oorspronkelijke datum. Gallery Shoes zal samen met Gallery Fashion plaatsvinden op zondag 30 augustus tot en met dinsdag 1 september 2020, in het Areal Böhler-complex in Düsseldorf. Het Showroom Concept, een onderdeel van Gallery Fashion, start twee dagen eerder, op vrijdag 28 augustus. Dit event geeft leveranciers en retailers de mogelijkheid om ook buiten de reguliere beursdagen inkoopafspraken te plannen.

Beursbezoek op zondag

Gallery Shoes en Gallery Fashion zijn normaal gesproken afzonderlijke events. Organisator Igedo Company maakte eind april bekend beide concepten vanwege de coronamaatregelen samen te voegen op één datum, 30 augustus tot en met 3 september. In deze planning zouden Gallery Shoes & Fashion doordeweeks plaatsvinden.

“We kregen echter een groeiend aantal verzoeken van exposanten en retailers om Gallery Shoes een paar dagen naar voren te schuiven, zodat inkopers de mogelijkheid hebben de beurs op zondag te bezoeken”, licht managing director Ulrike Kähler in een persbericht toe. “Toen we de eerste data een paar weken geleden bekend maakten, hadden we geen andere keuze vanwege de Covid-19-richtlijnen die door de deelstaat Noordrijn-Westfalen voor evenementen waren vastgesteld. Later volgden aangepaste regels voor beurzen. Dit geeft op ons de mogelijkheid om aan de wensen tegemoet te komen.”

‘Aantrekkingskracht Düsseldorf behouden’

Het vijfdaagse evenement valt samen met modevakbeurs Supreme, die van 28 tot en met 31 augustus in Düsseldorf plaatsvindt. Igedo Company werkt nauw samen met de organisatie van Supreme. Een tweede reden om het Gallery-event naar voren te halen, stelt Kähler, is om de aantrekkingskracht van de Duitse stad als modehandelscentrum te behouden. “De voorbereidingen in de Areal Böhler zijn al in volle gang. Iedereen verheugt zich op het evenement – uiteraard met een scherp oog op de overheidsrichtlijnen voor evenementen, in deze ongekende tijden van Covid-19.”

Foto: Gallery Shoes