TOP

Hub Footwear brengt Philly-schoen uit

Hub Footwear lanceert dit najaar een limited edition sneaker genaamd de Philly-schoen.

Deze schoen is het resultaat uit een kunstproject van het duo Haas&Hahn. Hub Footwear startte in september 2012 met het maken van een reeks documentaires over creatievelingen die op zoek gaan naar uitdagingen in het dagelijks leven. De eerste film in deze reeks richt zich op Haas&Hahn.

Haas&Hahn
De kunstenaars Haas&Hahn proberen levens van mensen in probleemwijken te verbeteren door middel van kunst. In de documentaire staat de afronding van Philly Painting centraal, een project in het Amerikaanse Philadelphia om de buurt te verfraaien. Om de afronding van dit project te vieren, brengt Hub Footwear de Philly-schoen uit.

Philly-schoen
De kunstenaars Jeroen Koolhaas en Urhahn ontwierpen de schoen zelf. De Philly-schoen van Hub is uitgevoerd in de kleur burgundy en is geïnspireerd op het verfproces van het Philly Painting Project. Na het aanbrengen van een primer komt het aanbrengen van lijnen en nummering. Dan wordt de lining van de schoen voorzien van een kleurenpatroon. Haas&Hahn kozen voor de kleir burgundy omdat deze symbool staat voor de stad Philadelphia.

Lancering
Hub lanceerde de schoen vorige week tijdens de opening van de nieuwe Hub store in Berlijn. Ook presenteerde het merk de schoen op de streetwearbeurs Bright. Vanaf februari is de Philly-schoen in gelimiteerde oplage van 400 exemplaren verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten van Hub. De adviesprijs van de schoenen is 99,95 euro.

De documentaire over Haas&Hahn en het project Philly Painting is te zien op de website van Hub Footwear. In de video hieronder praten de kunstenaars over de schoen.