TOP

Hooijer Groep voegt vier nieuwe merken toe


De Hooijer Groep heeft dit seizoen vier merken toegevoegd aan het pakket: Duca Del Cosma, Uzurii, Tenson en Lomer. Daarnaast pakte de groep enkele showrooms aan en voegde een grand café toe.

Beeld: Wilke Wittebrood

Voor het komende zomerseizoen heeft de Hooijer Groep flink uitgebreid, er zijn maar liefst vier nieuwe merken toegevoegd aan het pakket. Om plek te maken voor die merken verbouwde de groep enkele showrooms. Daarnaast hebben ze een nieuw element opgenomen in de nieuwe look; het Hooijer Grand Café. Hier kunnen winkeliers onder het genot van een kop koffie (of een wijntje) de collecties bekijken.

Duca Del Cosma

Allereerst voegde de Hooijer Groep Duca Del Cosma toe aan het portfolio, dat velen hoogstwaarschijnlijk kennen als een typisch golfschoenenlabel. Naast de sportschoenen brengt dit merk ook een lifestylecollectie met subtiele golf-accenten. Jacco Swier is het aanspreekpunt voor de gehele Benelux.

Hooijer Groep- Duca del Cosma

Uzurii

Deze teenslippers worden in Nederland ontworpen door het team van (de in Brazilië geboren) Shieglee Ferreira dos Santos. Alle ornamenten op de slippers worden met de hand vervaardigd. Vrouwen produceren de slippers thuis (dus niet in een fabriek) en kunnen daardoor ook bezig zijn met de kinderen. Voor de Nederlandse markt is Gwen Eertman verantwoordelijk en voor België en Luxemburg is dat Lorenz Dekimpe.

Hooijer Groep - Uzurii (2)

Tenson

Met Tenson (en ook Lomer) richt de Hooijer Groep zich duidelijk op het outdoorsegment. “Met deze twee merken slaan wij een nieuwe weg in en verbreden wij ons aanbod”, is in een persbericht te lezen. Tenson is in Nederland al bekend als ski- en outdoormerk en combineert fashion met functie. Het Zweedse label bestaat al sinds 1951. Bart Hooijer vertegenwoordigd Tenson in Nederland en Ivo Schut wordt het aanspreekpunt voor België en Luxemburg.

Hooijer Groep - Tenson

Lomer

Het outdoormerk Lomor is gevestigd in het Italiaanse Montebelluna. Naast een collectie hikingschoenen heeft het merk ook een brede collectie aan lifestyle schoenen. De hike-modellen zijn allemaal voorzien van een Vibram zool die zorgt voor maximale grip. Ook dit merk wordt in Nederland vertegenwoordigd door Bart Hooijer en in België en Luxemburg door Ivo Schut.

Hooijer Groep - Lomer