TOP

Hooijer Groep is nieuwe distributeur Keen Footwear in België

Keen Footwear heeft de Hooijer Groep gekozen als distributeur voor de Belgische markt. De Hooijer Groep is al distributeur voor de Nederlandse markt en is nu ook verantwoordelijk voor de totale verkoop en verdeling van Keen producten in de Benelux.

De keuze voor de Hooijer Groep heeft ermee te maken dat Keen naar een distributeur model wil overstappen. De volgens het Amerikaanse merk fijne en succesvolle samenwerking met agent Hike-A-way wordt daarom niet verlengd, zo meldt Keen in een persbericht. Met ingang van 1 juli verzorgt de Hooijer Groep in België de verkoop van de collectie voor lente 2022 collectie en de uitlevering in herfst 2021.

Goede kansen

Bart van Iersel, algemeen directeur bij Hooijer Groep, is blij en trots dat de het bedrijf Keen Footwear ook mag vertegenwoordigen in België. “Keen is een merk met een ontzettend sterk achtergrondverhaal op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben door ons grote klantenbestand een goede ingang om ook het schoenenkanaal kennis te laten maken met Keen. Door de enorme toename van de vraag naar outdoor schoenen zien wij dan ook goede kansen voor Keen.”

Keen wil door de nieuwe samenwerking met de Hooijer groep zijn positie in de Benelux verder verstevigen en uitbreiden. Perry Laukens, Sales & Business Development Director bij Keen Emea, geeft aan: “De Hooijer groep is een gerenommeerd bedrijf dat bekendstaat om zijn focus op service en samenwerking. We zien enorme mogelijkheden voor de ontwikkeling van Keen in de Benelux markt door samenwerking met de juiste partners met de juiste expertise in de diverse kanalen. De Hooijer Groep brengt met hun jarenlange ervaring in het schoenenkanaal, het vakmanschap en de bezieling de extra toevoeging die helpt om Keen verder te laten ontwikkelen.”

Met de verandering naar de Hooijer Groep als distributeur in België verhuist ook de showroom naar Trademart in Brussel (W Biarritz 25 level B). Jo Delpire zal, naast andere merken van de Hooijer Groep op de Belgische markt, ook Keen onder zijn hoede nemen.

Beeld: Keen