TOP

Hoge onderscheiding voor schoenwinkelier Meüs van der Poel

Op dinsdag 18 november heeft schoenwinkelier Wouter Meüs van der Poel een hoge onderscheiding ontvangen van de president van de Congo-Brazzaville.

Meüs van der Poel, die in het verleden drie gespecialiseerde schoenzaken had in de omgeving van Rotterdam, heeft op dinsdag 18 november een hoge onderscheiding in ontvangst genomen. De president van de republiek Congo bevorderde de heer Van der Poel in de rang van officier, in orde van bijzondere toewijding aan het Congolese volk.

Beter leefbare toekomst

Samen met schoenfabrikant Wim Struijs en revalidatiearts Pim Mulder richtte Van der Poel ‘Stichting Op Gelijke Voet’ op. De stichting biedt hulp aan kinderen tot en met 16 jaar die als gevolg van polio of andere redenen een fysieke beperking hebben.  Van der Poel bezocht 34 keer Congo-Brazzaville en heeft zo vele honderden kinderen een beter leefbare toekomst weten te bieden. De schoenwinkelier werd geprijsd voor de investering van zijn tijd en geld die hij in hulpprojecten heeft gestoken in de loop van bijna veertig jaar.