TOP

Hoe gaat het met Skechers? ‘De afgelopen jaren zijn heel sterk geweest’


Skechers ging begin dit jaar voor het eerst naar Modefabriek, ze willen ook het hogere segment gaan bedienen én hebben plannen om meer winkels te openen. Veel gaande dus bij het schoenenlabel, hoog tijd om eens bij te praten met Niek Verbakel van Skechers: “Eigenlijk gaat het heel goed met ons.”

Afgelopen winter stond Skechers voor het eerst op Modefabriek, waar het schoenenlabel enkele iconische stijlen uit de jaren ’90 herintroduceerde. Het was een testcase, om te kijken of er bestaande klanten langs zouden komen, en of ze nieuwe klanten konden ontmoeten. Inmiddels staat de volgende Modefabriek alweer voor de deur, dus hoog tijd om eens bij te praten met Niek Verbakel van Skechers: “We zijn heel goed ontvangen op Modefabriek, en hebben heel veel complimenten gehad. We hebben ook nieuwe klanten ontmoet, niet per se heel veel maar de beurs was zeker succesvol te noemen.”

Hoe gaat het met Skechers?

“De afgelopen jaren zijn heel sterk geweest voor ons. We introduceren nieuwe dingen maar houden daarnaast ook vast aan wat ons sterk heeft gemaakt. Begin mei hebben we een limited versie gelanceerd van de Skechers D’lites (foto). We gaan nu kijken of we, naast het middensegment, ook het wat hogere segment kunnen bedienen. Dat is iets dat we nog nooit gedaan hebben.”

Is het lastig om een ander segment te betreden?

“Ja en nee. Je moet natuurlijk beginnen bij 0, dus je moet je opnieuw bewijzen. Daarnaast weten we al wel wat goed werkt, we weten welke schoenen het goed doen in onze eigen winkels dus daar kunnen we gebruik van maken.”

Waarom willen jullie naar een hoger segment?

“Daar zit nieuwe business. We willen ook gewoon de gehele markt kunnen bedienen, dat iedereen voor elke gelegenheid een schoen in de kast heeft staan. Het middensegment blijft voor ons op nummer 1, we willen puur kijken hoe we ons trucje kunnen toepassen bij een hoger segment.”

Skechers DLite 3

Jullie begonnen twee jaar geleden met golfschoenen, hoe gaat dat?

“We zijn in twee jaar tijd het derde grootste golfschoenenmerk geworden. Daar zijn we ook heel blij mee, sportproducten werken dus ook heel goed bij Skechers. Onze wandel- en runnercollectie is daarnaast ook heel succesvol. Daarmee zijn we een divers merk.”

Willen jullie meer winkels openen?

“Er liggen wel plannen om meer winkels te openen vanaf 2020. We denken daarbij vooral aan de Randstad. Momenteel zitten we in Amsterdam, Almere, Roosendaal, Bataviastad, Roermond, Veenendaal en Enschede.”

Hoe gaat het met de wholesale?

“Ook de wholesale gaat erg goed, ook al is de markt af en toe lastig. Dat staat onze verdere groei een beetje in de weg. De markt is wat conservatiever en soms is dat lastig. Data laten wel zien wat wel en niet goed werkt, en daar kunnen we op inspelen. Als je data als bewijsvoering hebt van wat succesvol is, kun je beter inspelen op de klant en dus beter verkopen.”

Skechers DLite 2

Beeld: Skechers