TOP

Hoe gaat het met New Zealand Auckland? [interview]

Star Collections is momenteel bezig met de verkoop van de derde schoenencollectie van New Zealand Auckland. Hoe gaat het met het merk en hoe ziet de toekomst eruit?

Hoe gaat het met New Zealand Auckland?

Dave Trappel, brandmanager bij Star Collections: “Goed, we zijn sinds zomercollectie 2018 begonnen met het produceren van schoenen voor het kledingmerk New Zealand Auckland. Dat was een compacte collectie, omdat veel mensen in de schoenenbranche het merk nog niet kenden, terwijl het bedrijf wel al 20 winkels heeft in Nederland en dit aantal in de komende jaren wil verdubbelen.”

“Voor winter 2018-2019 hebben we twaalf modellen neergezet, waarna grote, bekende Nederlandse klanten naar ons toe zijn gekomen om de collectie in te kopen. Het aantal verkooppunten zijn dan ook verdubbeld als je het vergelijkt met zomer 2018. Dat is een enorm compliment, want er zijn zo veel merken te koop dat ja alleen voor iets nieuws kiest als je echt ergens vertrouwen in hebt.”

Wat maakt de schoenencollectie van New Zealand Auckland speciaal?

“Het zijn mooie, sportieve mannenschoenen in een wat hoger segment. Het merkt is een aanvulling en geen aanval op andere labels. Voor de schoenen wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige leersoorten en ze hebben een uitneembare binnenzool. Daarnaast vindt de volledige productie plaats in Portugal in één en dezelfde fabriek, waardoor we snel kunnen schakelen. We hebben een bedrijf gezocht die echt een partner wilde worden en waarmee we samen kunnen groeien. Zij denken met ons mee en wij denken met hen mee. De prijs van de schoenen is dan misschien wel wat duurder, maar je krijg er heel veel voor terug.”

Hoe kijken jullie aan tegen het derde inkoopseizoen?

“De samples zijn afgelopen dagen binnengekomen en het ziet er goed uit. De collectie is vergelijkbaar groot als de wintercollectie. Veel groter dan twaalf tot vijftien modellen willen we ook niet gaan, omdat we willen werken met een geselecteerd paar sterke modellen. De nieuwe collectie bestaat uit twee modellen die ook in de vorige collectie zaten, omdat ze zo goed liepen. Daarnaast zitten er een paar goede basics tussen en hebben we ook een wat aparte modellen toegevoegd om de aandacht te trekken. We hebben nu ook een runner met een neon hielstuk, dat valt op en het komt ook terug in de kledingcollectie.”

Hoe zie je de toekomst van de schoenencollectie van New Zealand Auckland?

“We verwachten voor zomer 2019 een sterke groei in zowel verkooppunten als in verkopen. We hebben al eigen mensen in Nederland, Duitsland en België zitten en distributeurs in Denemarken, Noorwegen en Griekenland. Als dit loopt, dan gaan er natuurlijk ook andere landen bij komen. We hebben al contact gehad met een Japanse distributeur, dus wie weet waar de volgende collectie komt te liggen.”

Meer informatie: New Zealand Auckland