TOP

Hemmes Schoenen uit Drachten bestaat 60 jaar

De schoenenzaak Hemmes Schoenen in Drachten bestaat dit jaar zestig jaar.

In 1959 opende Henk Hemmes samen met zijn vrouw een schoenenzaak aan de J.G. van Blomstraat. In 1975 ging Hette Bosma aan de slag bij de schoenenwinkel aan de slag en nam de winkel over na het overlijden van Hemmes in 1976. Nu, zestig jaar later, is de zaak in handen van de zoon van Bosma en zijn vrouw. Aan de Drachtser Courant vertellen de eigenaren over dit bijzondere jubileum.

Niet stilgezeten

“De afgelopen jaren is het aantal schoenenzaken in Nederland sterk teruggelopen. Zelf zaten we de afgelopen jaren dan ook niet stil. In 2016 is de winkel verbouwd en de gevel aangepast. We gaan zo veel mogelijk beurzen af om onze klanten te verrassen met merken en modellen die net even anders zijn,”aldus de ondernemers tegen de krant.

Topshoe

Dit jaar sloot de schoenenzaak zich ook aan bij Topshoe, een online koppeling van lokale winkels: “Hiermee kunnen we ook op het internet de aansluiting houen en op de zuil in de winkel kunnen we bijna alles bestellen zodat we de klant zo goed mogelijk kunnen bedienen.”

Hemmes Schoenen verkoopt zowel mannen- als vrouwenschoenen. De merken die de zaak verkoopt zijn onder andere Gabor, Peter Kaiser, Hassia, Paul Green, Pikolinos en Wolky.