TOP

Handschoenenmerk Laimböck maakt doorstart

Begin 2016 slaat het noodlot toe bij Laimböck. Moederbedrijf Modana maakt veel private label-artikelen voor V&D en moet de activiteiten staken wanneer de warenhuisketen failliet wordt verklaard. Nu, twee jaar later, maakt het bedrijf een doorstart.

Het positieve nieuws komt onverwacht: twee jaar na het omvallen van Laimböck maakt het handschoenenbedrijf een doorstart onder een van de oud-mede-eigenaren. “Het blijkt dat de vraag vanuit de markt naar het hoogwaardige handschoenenmerk de stap naar een comeback mogelijk heeft gemaakt,” vertelt directeur Ronald Vijver in een persbericht. “Uiteraard vormen de ervaring en de vakkennis die ik met dit merk in het verleden heb opgebouwd een stevige basis voor de toekomst.” De Laimböck-collectie is vanaf nu op voororder te bestellen, maar zal ook uit voorraad leverbaar zijn.

Door het faillissement van V&D viel ook Laimböck begin 2016 om. Moederbedrijf Modana was niet alleen eigenaar van het handschoenen- en tassenmerk, maar maakte ook veel private label-artikelen voor de warenhuisketen. Noodgedwongen moest het bedrijf de activiteiten stoppen.

Lees binnenkort op Schoenvisie.nl een uitgebreid interview met Ronald Vijver over de doorstart van Laimböck.

Lees ook: Merkprofiel: Laimböck