TOP

Grote veranderingen bij Clarks

Schoenenmerk Clarks voert flinke veranderingen door. Eind vorige maand werd bekend dat het bedrijf een nieuwe ceo heeft en nu sluit het bedrijf de laatste Britse fabriek.

Het Britse schoenenlabel Clarks sluit de laatste Britse fabriek in Somerset. De geavanceerde fabriek, die gebruik maakt van robots, was pas twee jaar open. Dat melden verschillende media, waaronder Retail Gazette. De sluiting van de fabriek resulteert in 35 mensen die hun baan verliezen, tien andere werknemers kregen een andere baan binnen het bedrijf. Afgelopen januari kondigde het schoenenmerk al aan dat ze het anders gingen aanpakken omdat het bedrijf de targets niet haalde.

Nieuwe ceo

Het nieuws komt vlak na de aanstelling van de nieuwe ceo. De Italiaanse Giorgo Presca startte 1 maart 2019 bij het bedrijf en is verantwoordelijk voor alle operationele, financiële en commerciële kanten van het merk, zo schrijft Schuhkurier. Presca volgt Mike Shearwood op, die in juni 2018 het bedrijf verliet. Aanleiding daarvoor was een intern onderzoek naar zijn gedrag. Shearwood zou bij ‘verschillende gelegenheden’ tegen de gedragscode van het bedrijf zijn ingegaan.