TOP

Grote investering brengt Allbirds verder op duurzame weg

Sneakermerk Allbirds kan zijn duurzame missie voortzetten. Een groep investeerders heeft 100 miljoen dollar (zo’n 85 miljoen euro) voor het Amerikaanse bedrijf bij elkaar gebracht.

Allbirds maakt minimalistische sneakers met een zo gering mogelijke CO²-afdruk en streeft ernaar zelfs helemaal op nul uit te komen. Om dit te bereiken werkt het merk toe naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering en maakt het gebruik van materialen met een zo laag mogelijke CO²-uitstoot. In dit geval is dat merino wol voor de uppers, wat een energiebesparing van 60 procent oplevert ten opzichte van synthetische materialen. 

Allbirds heeft sinds de oprichting in 2016 een snelle groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft wereldwijd 21 winkels geopend, al zijn er door de coronacrisis dit jaar minder bij gekomen dan gepland. In juni opende wel een Nederlandse vestiging zijn deuren aan de Amsterdamse 9 Straatjes.

Innovaties

De 100 miljoen dollar die Allbirds ontvangt, zal het gebruiken om te investeren in innovaties en nieuwe productcategorieën. “Bedrijven kunnen een kracht zijn om positieve veranderingen mogelijk te maken en dit extra kapitaal zal het mogelijk maken onze missie te verwezenlijken en meer duurzame producten te brengen naar mensen over de hele wereld”, zegt Allbirds mede-ceo Joey Zwillinger. “We hebben de gezamenlijke reactie gezien op de wereldwijde pandemie en zullen, terwijl we verder blijven groeien, blijven pushen voor een vergelijkbare gezamenlijke respons op een andere wereldwijde bedreiging: de klimaatverandering.”

Beeld: Allbirds