TOP

GMS werkt samen met MKB-financier Credion

GMS slaat de handen ineen met bedrijfs- en vastgoedfinancier Credion voor 'financieringsoplossingen op maat' voor zijn leden. “Juist nu moeten retailers kunnen investeren in nieuwe omzetkansen.”

Foto: Shutterbug75 via Pixabay

Leden van GMS kunnen voortaan via Credion, een bedrijfs- en vastgoedfinancier die zich specifiek op het MKB richt, aanspraak maken op een herfinanciering of overbruggingskrediet. De partijen zijn een samenwerking aangegaan om dit mogelijk te maken, meldt de inkoopvereniging in een persbericht. “Juist nu moeten retailers kunnen investeren in nieuwe omzetkansen”, zegt directeur Vincent de Kok. “Onze ondernemers in de mode-, schoenen- en outdoorsector hebben het zwaar en hebben dringend behoefte aan financiële armslag.”

Grote schuldenlast

De branches worstelen nog altijd met de gevolgen van de crisis. Mode- en schoenenzaken horen bij de top 4 van sectoren met de hoogste concentratie aan belastingschulden; ongeveer een derde van de retailers heeft een schuld bij de fiscus. Een last die de komende jaren sterk op de kasstromen zal drukken en daarbij nog maar een deel van het verhaal, want veel ondernemers moeten ook geld terugbetalen aan banken, leveranciers, vastgoedeigenaren en zelfs familieleden. De Kok: “Ik weet zeker dat we veel winkels met deze samenwerking net even dat beetje extra steun in de rug kunnen geven om deze crisis te overleven.”

Oplossingen op maat

Met de samenwerking willen GMS en Credion retailers een ‘passende oplossing’ voor elk financieel vraagstuk bieden. Het gaat niet alleen om bedrijven die herfinancieringen of overbruggingskredieten nodig hebben om te kunnen blijven ondernemen, maar bijvoorbeeld ook voor starters die kapitaal nodig hebben. Want geld loskrijgen bij de banken is voor veel ondernemers een issue, ziet De Kok. “We ervaren in de praktijk dat dat steeds lastiger wordt.”