TOP

Giuseppe Piazzolla nieuwe voorzitter European Technology Platform for Footwear

Tijdens de vijftiende editie van het European Technology Platform for Footwear (FETP) in Brussel is er een nieuwe voorzitter gekozen: Giuseppe Piazzolla.

Giuseppe Piazzolla neemt deze positie over van Cleto Sagripanti, die tot voorzitter van ANCI, de Italiaanse vereniging van schoenfabrikanten, is benoemd. 

“Ik aanvaard deze benoeming met grote bewondering voor het werk van mijn voorganger, Cleto Sagripanti, en met een sterk gevoel van verantwoordelijkheid voor alle Europese fabrikanten van schoenen”, zei de nieuw gekozen president van FETP, Giuseppe Piazzolla. “Er staan ons grote uitdagingen te wachten en de Europese Unie moet als een drijvende kracht optreden voor de technologische ontwikkeling van de sector.”

Europese schoenensector
Het European Technology Platform for Footwear opereert onder de paraplu van Manufuture, en het heeft tot doel de Europese schoenensector te bevorderen door de ontwikkeling van producten, diensten, processen en nieuwe business modellen die een aanzienlijke toegevoegde waarde hebben.

Technologische innovatie
Het platform waakt als een autoriteit over de inspanningen op het gebied van onderzoek en technologische innovatie op zowel een politiek en een operationeel niveau, het ontwikkelen van een technologische benadering en alle mogelijke synergie die voortvloeit uit het samengaan van wetenschap en technologie.