TOP

Gespot op Gallery Shoes: de mooiste schoenen voor zomer 2020


De sneaker was onmiskenbaar aanwezig tijdens de vijfde editie van Gallery Shoes, van 1 tot en met 3 september 2019 in Düsseldorf, maar er was daarnaast nog veel meer te zien voor zomer 2020. Denk aan een vrijwel geheel vernieuwde kleurkaart, spannende hybride modellen en alternatieve materialen voor leer.

Na een zomer vol neongeweld is het palet volgend seizoen beduidend rustiger. Op de kleurkaart overheersen pastelkleuren en warme, natuurlijke tonen als beige, cognac, terracotta, roest en mosgroen. Dat wil overigens niet zeggen dat de felle kleuren voor zomer 2020 helemaal verdwenen zijn. Vooral in de mannencollecties trekken signaalkleuren als heldergroen, -geel en -oranje de aandacht. Qua materialen en prints spotten we oude bekenden als de luipaard-, zebra- en snakeprint (al dan niet in de mix) en nieuwe gevlochten materialen met een stro- of raffialook.

In de mix

Het wordt opnieuw een sneakerzomer. Naast modellen met bulky zolen zien we ook high-tops met gespen en retro gympen met rubberen zolen. De vernieuwing is te vinden in een mix van sportieve zolen en klassiekere of formele uppers. Denk aan sneakers op espadrillezolen of sandalen op prominente sportzolen. Laatstgenoemde stijlen zijn vaak voorzien van brede (klittenband)gespen, al dan niet met grote logo’s.

Duurzame innovatie

Verder nieuw voor zomer 2020: sandalen met vierkante neuzen, een trend die is aangejaagd door het Italiaanse modehuis Bottega Veneta. Met de toegenomen behoefte aan duurzaamheid innoveren merken ook op het gebied van materialen. Het Duitse sneakerlabel Nat-2 is wat dat betreft een voorloper. Oprichter Sebastien Thies houdt zich al sinds 2007 bezig met veganistische alternatieven voor leer. Hij verwerkt onder meer glas, hout, koffiedik, rozenblaadjes, stro, melk, mos en cannabis in zijn schoenen. Ook leuk zijn de sandalen van het Amerikaanse merk Nalho, dat voetbedden maakt van afgedankte yogamatten.

Kijk mee naar de mooiste en opvallendste schoenen die we voor zomer 2020 spotten:

Aro

Aro Barcelona

Blackstone

Blackstone

Bronx (2)

Bronx

Bronx (3)

Bronx

Bronx Men (1)

Bronx Men

Donna Pi

Donna Più

Floris van Bommel (3)

Floris van Bommel

Floris van Bommel (2)

Floris van Bommel

Greve (2)

Greve

Greve (4)

Greve

Hip Shoe Style

Hip Shoe Style

Macarena (1)

Macarena

Macarena (3)

Macarena

Macarena (4)

Macarena

Marc OPolo 1

Marc O’Polo

Nalho

Nalho

Nat-2 (1)

Nat-2 (met rozenblaadjes)

Nat-2 (2)

Nat-2 (met stro)

Royal Republiq (2)

Royal Republiq

Royal Republiq (4)

Royal Republiq

Tamaris (2)

Tamaris

Tamaris (4)

Tamaris

Three6five (3)

Three6five

Three6five (6)

Three6five

Van Lier (2)

Van Lier

Verbenas (1)

Verbenas

Verbenas (2)

Verbenas

Xyxyx

Xyxyx


Meer zien? Schoenvisie doet ieder seizoen in print en online uitgebreid verslag van de nieuwste beurs- en catwalktrends. Houd ook de volgende digitale edities in de gaten voor onze trendspecials (mannen en vrouwen) voor zomer 2020 vanaf de Micam in Milaan. Nog geen abonnee? Hier vind je alle mogelijkheden.

Foto’s: Wilke Wittebrood