TOP

Gentleberg brengt vegan schoen uit


Het schoenenlabel Gentleberg introduceert een veganistische mannenschoen. De eerste collectie wordt gelanceerd als er voldoende financiering is via platform Kickstarter.

Het verhaal van Gentleberg begint in 2017; de 17-jarige Matthijs Berg was op zoek naar klassieke, nette schoenen als aanvulling bij een pak en ontdekte dat er geen passende veganistische alternatieven beschikbaar waren. Hij nam het heft in eigen handen en ontwikkelde een nette schoen, compleet veganistisch. Het Amsterdamse schoenenlabel lanceert de eerste collectie in 2019 na het verzamelen van genoeg financiering via het crowdfundingsplatform Kickstarter.

Productieproces

Op de website schrijft het label: “Een veelgehoorde misvatting is dat leer een bijproduct is van de vleesindustrie en dat het zonde is om die huiden weg te gooien. Het is echter zo dat de leerindustrie verantwoordelijk is voor de slacht van 1 miljard dieren per jaar. Het productieproces draagt bij aan de klimaatverandering door de uitputting van waterbronnen, fossiele brandstoffen en weidegronden. Bovendien veroorzaakt de leerindustrie ontbossing en vervuiling.”

Handgemaakt

De schoenen van Gentleberg worden met de hand gemaakt en is ontwikkeld met speciaal geselecteerd veganistisch leer. Het is afgewerkt met subtiele Amsterdamse details, zoals het logo van de hoofdstad onder de zool.

Het label heeft er voor gekozen om via Kickstarter geld op te halen om een collectie te lanceren. Het is mogelijk om direct de schoen met korting aan te schaffen voor €109,50. Er kan ook meer geïnvesteerd worden, wanneer er ook geprofiteerd kan worden van andere aanbiedingen.