TOP

Genomineerden Beste Schoenmakerij van Nederland bekend

De vijf genomineerden voor de Beste Schoenmakerij van Nederland zijn bekend gemaakt.

Op 8 april wordt de definitieve winnaar bekend gemaakt tijdens de Dé Dag voor de Schoenmaker in de Evenementenhal in Gorinchem. De wedstrijd ‘De Beste Schoenmakerij van Nederland‘ is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging (NSV).

Genomineerden
Genomineerd voor deze prijs zijn: Schoenmakerij Heutinck uit Doetinchem, Schoenmakerij Rotonde uit Heiloo, Schoenmakerij De Kaplaars uit Aalten,  Hendrik’s Ambachtelijke Vakschoenmakerij uit Amsterdam en Petstra’s Hakkenbar uit Meppel. Volgens de NSV zijn de genomineerden stuk voor stuk bijzondere bedrijven waarbij zowel het vakwerk in de zaak als de ingezonden bijdrage van hoog niveau zijn.

Onderdelen
Meedingen naar de prijs hield voor bedrijven in dat zij mee moesten doen aan de Vakwedstrijd voor de Schoenmakerij. Ook moesten zij hun bedrijf presenteren. Daarnaast was ook een onaangekondigd bezoek van de jury aan het bedrijf onderdeel van de wedstrijd. Hierbij lette de jury onder andere op inrichting en assortiment, de uitstraling van de ondernemer en zijn personeel en de kwaliteit van de dagelijkse reparatie.   

Felicitatie
Voorzitter Cees van Dalen en secretaris Margret Hoekenga-Idema van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging maakten op dinsdag 5 maart 2013 een felicitatieronde langs de genomineerde bedrijven. Daar werden de schoenmakerijen in het zonnetje gezet.