TOP

GDS 13 t/m 15 maart 2013 in Düsseldorf

De internationale beurs voor schoenen en accessoires GDS vindt van 13 tot en met 15 maart 2013 in Düsseldorf plaats. Hier presenteren 840 exposanten hun collecties voor najaar/winter 2013-2014.

Tijdens de komende editie van GDS, waarvoor abonnees van Schoenvisie het hallenplan hebben ontvangen, is een aantal designermerken voor het eerst te zien, waaronder Class Roberto Cavalli Bags, Love Moschino, Michael Kors, M Missoni Bags and Shoes, Pirelli P Zero, See by Chloé en Versace Collection. Debutanten in het Urban-gedeelte zijn Fila, Fluchos, G-star en Rockford. Natuurlijk bevinden zich onder de 840 exposanten ook tal van bekende namen als Birkenstock, Clarks, Converse, Gabor en Högl.

Televisiestudio
In Design Attack presenteren zo’n honderd jonge ontwerpers en labels hun creatieve collecties. Tijdens deze editie wordt de ruimte ingericht als televisiestudio. Exposanten en bezoekers maken onderdeel uit van de beelden die live worden uitgezonden op zowel een videowall binnen Design Attack als op de muren aan de buitenkant. Aanvang: woensdag en donderdag 12.00 en 15.00 uur; vrijdag 12.00 en 14.30 uur.

Modeshows
In twee modeshows presenteert GDS de nieuwste schoenentrends: de Upper Style Show en de Trend Show. Thema van de Upper Style Show is ‘flawless’, dat staat voor een verlangen naar duidelijkheid en rimpelloze schoonheid. Minimalisme staat hier op de voorgrond. In de Trend Show komen de thema’s voor het nieuwe najaar/winterseizoen aan de orde, waarbij zelfverzekerdheid en perfectie centraal staan. Aanvang: Upper Style Show op woensdag 11.00 en 15.00 uur; donderdag en vrijdag 11.00 uur. De trendshow op woensdag 12.00 uur; donderdag 12.00 en 14.00 uur; vrijdag 12.00 uur.

Comfortschoenen
Comfortschoenen staan tijdens deze editie van GDS centraal. Dr. Mathias Marquardt, de Duitse running coach houdt donderdag om 14.00 uur een lezing over het onderwerp ‘Comfort en active schoenen – een beter verkoopadvies en een hogere omzet zijn geen contradictio in terminis’. Ook de Nederlandse trendwatcher Nicoline van Enter, die dagelijks trendlezingen en seminars verzorgt, besteedt aandacht aan de comfortschoen.

Kinderschoenen
Het gedeelte met kinderschoenen is vernieuwd. In deze hal presenteren de circa negentig kinderschoenenmerken hun collecties in uniforme stands. Nieuwkomers in Kidwalk zijn onder meer Andrea Montelpare, Bellybutton en Stones and Bones.

Global Shoes
Gelijk met GDS wordt in de beurshallen van Messe Düsseldorf de vakbeurs voor de internationale volumeschoenenmarkt Global Shoes gehouden., Daar worden 300 exposanten verwacht. Voor de tweede keer is hier de Design Exchange, waar designers en producenten ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen. Volgens de beursorganisatie is er ook in de volumemarkt een toenemende vraag naar goed design.