TOP

Gallery2020: nieuwe modevakbeurs in Antwerpen

Antwerpen heeft een nieuwe modevakbeurs: Gallery2020. Dit fashion event wordt op 6 en 7 februari 2011 georganiseerd in de Antwerp Expo. Onder de exposanten bevinden zich merken als Converse en Scholl Footwear.

Tijdens deze nieuwe beurs worden collecties van bekende en nieuwe ontwerpers getoond. Ook is er een concept store en ruimte om te bloggen. Daarnaast wordt er een fabrics-presentatie gegeven, is er de mogelijkheid om te debatteren, worden er verschillende workshops gegeven en komen er verschillende onderwerpen die binnen de modewereld spelen aan bod.

Ervaring bieden
De beursorganisatie wil naar eigen zeggen bezoekers ‘een ervaring en een omgeving bieden waarin mode en cultuur in elkaar overlopen’. Globalisering en nieuwe media staan centraal bij Gallery2020, net zoals muziek en technologie.

Verschillende merken
Deelnemende schoenenmerken aan Gallery2020 zijn onder andere Converse, Guess Footwear & Accessoires, See by Chloé Shoes en Bikkembergs. Ook presenteren verschillende kledingmerken hun collecties. Volgens het persbericht zullen de merken niet alleen hun collecties laten zien, maar zetten ze ook hun visie neer.

A Fair
In het verleden werd in Antwerpen de modevakbeurs A Fair georganiseerd. Op 2 juli 2009 werd echter bekend dat deze beurs failliet was. Later maakte de organisatie bekend dat A Fair geen doorstart zou maken. Sindsdien had de stad Antwerpen geen echte modebeurs meer. Gallery2020 is een nieuw concept van een andere beursorganisatie.