TOP

Gallery Shoes & Fashion uitgesteld naar april

Vakbeurs Gallery Shoes & Fashion, die oorspronkelijk gepland stond voor 7 tot en met 9 maart 2021, wordt verplaatst naar 18 tot en met 20 april 2021.

Beursorganisator Igedo Company reageert hiermee op berichten vanuit de Duitse regering over de strenge lockdown waarin het land sinds half december zit. Bondskanselier Angela Merkel verwacht dat de coronamaatregelen nog acht tot tien weken nodig zullen zijn, meldde de Duitse krant Bild gisteren. “Het is duidelijk geworden dat de planningszekerheid die we nodig hebben om begin maart een dergelijk evenement te organiseren, niet gegarandeerd is”, laat managing director Ulrike Kähler in een persbericht weten. “Daarom hebben we op korte termijn besloten de aankomende fysieke editie van Gallery Shoes & Fashion uit te stellen.”

Van maart naar april

Gallery Shoes & Fashion wordt verplaatst van 7-9 maart 2021 naar 18-20 april 2021. Het bijbehorende Showroom Concept, waarbij leveranciers voor vijf dagen een tijdelijke showroom op de beursvloer kunnen huren, schuift mee naar 16-20 april 2021. De locatie, beurscomplex Areal Böhler in Düsseldorf, blijft ongewijzigd. “We willen ervoor zorgen dat we in de eerste helft van 2021 tenminste één fysiek evenement van de grond kunnen krijgen”, zegt Kähler. “We geloven dat dit de beste service is die we de industrie op dit moment kunnen bieden.”

De beurskalender verandert als gevolg van corona doorlopend. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk hier voor een overzicht van alle mode- en schoenenbeurzen voor inkoopseizoen winter 2021-2022, die steeds wordt bijgewerkt.

Vroege editie gaat digitaal

Igedo Company organiseert elk seizoen twee beurzen op het gebied van mode en schoenen in Düsseldorf, in januari/juli en in maart/september. De eerste is Gallery Fashion & Shoes, waar de nadruk op mode ligt, en de tweede Gallery Shoes & Fashion, met het accent op schoenen. Van Gallery Fashion & Shoes was al bekend dat de beurs door de coronamaatregelen alleen digitaal plaatsvindt en in plaats van drie dagen tweeënhalve week te bezoeken is, tussen 28 januari en 15 februari 2021. Aansluitend is er een virtuele line-up met begeleidende evenementen.

Beeld: Gallery Shoes & Fashion