TOP

Gallery Shoes & Fashion naar april: wat kunnen we verwachten?

Gallery Shoes & Fashion in Düsseldorf gaat als een van de weinige mode- en schoenenbeurzen ‘gewoon’ door dit inkoopseizoen, van 18 tot en met 20 april 2021 in beurscomplex Areal Böhler. Beursorganisator Igedo Company blikt alvast vooruit.

Igedo Company is een van de weinige organisaties die het aandurft: een beurs organiseren in coronatijd. Volgens managing director Ulrike Kähler is het mogelijk een evenement te organiseren, waarbij met ‘alle vereisten en belangen’ rekening gehouden is. “Met strikte naleving van de coronamaatregelen, steunen de verantwoordelijke bestuursorganen en autoriteiten de organisatie van een kleinere, speciale editie van Gallery Shoes & Fashion. De focus ligt hierbij op het bieden van een veilige en beschermde omgeving voor het plaatsen van bestellingen”, stelt ze in een persbericht.

Ruimer opgezet

De special edition heeft de naam Gallery Shoes & Fashion Industrial Showroom. Met een ruime opzet in de hallen van de Areal Böhler in Düsseldorf, gangpaden van drie meter breed en een meter ruimte tussen de stands is voldoende afstand tussen bezoekers gewaarborgd. Exposanten zijn bovendien uitsluitend op afspraak te bezoeken. Ook aan de catering is gedacht, al zal dit beperkt zijn en kunnen bezoekers hiervoor alleen buiten terecht.

Virtueel bezoek

Wie door reisbeperkingen niet naar Düsseldorf kan afreizen of een beursbezoek niet aandurft, kan online terecht. Zij kunnen exposanten digitaal bezoeken en trendpresentaties en lezingen volgen. De beursorganisatie deed eind januari al ervaring met het virtuele showroomconcept tijdens Gallery Fashion & Shoes, waar het accent niet op schoenen maar op mode lag.

Persoonlijk contact

Ondanks de aanpassingen en het late tijdstip van de beurs zijn de betrokkenen klaar om er het beste van te maken. “Natuurlijk ligt de focus bij dit latere evenement niet langer op de seizoenorders voor winter 2021-2022, die we meestal eind maart afronden”, zegt Pepijn van Bommel, commercieel directeur bij Floris van Bommel. “In dit stadium gaat het er vooral om dat we elkaar weer persoonlijk kunnen ontmoeten, uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen. Verder zullen we een klein deel van onze collectie laten zien, met een latere leveringsdatum.”

Uitzonderlijke omstandigheden

Directe ontmoetingen en de mogelijkheid om collecties in het echt te bekijken, zijn voor veel exposanten de reden om in Düsseldorf aanwezig te zijn. Ook Karim Choukair, managing director en mede-eigenaar van Melvin & Hamilton, vindt het belangrijk om er in Düsseldorf bij te zijn. “We vinden het belangrijk om onze klanten te laten zien dat we hier voor hen zijn, vooral nu. We kijken ernaar uit om onze partners eindelijk weer live te kunnen spreken. Iedereen weet dat het late tijdstip te wijten is aan deze uitzonderlijke omstandigheden. In dat opzicht bestaat er niet zoiets als ‘te vroeg of te laat’. En er zijn zoveel nieuwe schoenen, om nog maar te zwijgen van alle interessante en innovatieve projecten die erop wachten om eindelijk getoond en besproken te worden.”

Versoepelingen?

Waar Igedo Company voor de januari-editie nog een voorschot nam op een volledig digitale editie (die er uiteindelijk ook kwam), lijkt de beursorganisator nu zekerder van zijn zaak. Over een mogelijke afzegging wordt in het persbericht niet gesproken, integendeel. “Als het er begin april op lijkt erop dat de beperkingen kunnen worden versoepeld, zal Gallery Shoes & Fashion in overeenstemming met de actuele situatie worden aangepast”, concludeert Kähler. Verdere details over de status van het event volgen eind maart.

Beeld: Gallery Shoes & Fashion