TOP

Gallery Shoes #6 gaat door zoals gepland, beursorganisatie treft extra maatregelen

De zesde editie van Gallery Shoes, van 8 tot en met 10 maart 2020 in Düsseldorf, gaat vooralsnog door zoals gepland – mét extra maatregelen vanwege het coronavirus. Wat kunnen we verder verwachten van de Duitse schoenenbeurs?

Groen licht voor de zesde editie van Gallery Shoes, van 8 tot en met 10 maart 2020 in de Areal Böhler in Düsseldorf. De beurs gaat door zoals gepland, meldt beursorganisator Igedo Company aan Schoenvisie, ondanks de recente opmars van het coronavirus in Duitsland en Nederland. Volgens actuele informatie van het Duitse Robert Koch-Institute (dat verantwoordelijk is voor ziektebestrijding en -preventie, red.), is het gezondheidsrisico in Duitsland op dit moment ‘laag tot gemiddeld’. Bezoekers van de schoenenbeurs zouden geen (extra) gezondheidsrisico lopen. Wel hebben Igedo Company en evenementenlocatie Areal Böhler, die beide korte lijnen met de Duitse gezondheidsdiensten hebben, extra maatregelen genomen. Deze maatregelen zijn in lijn met aanbevelingen van het Robert Koch-Institute en het ministerie van Volksgezondheid in Düsseldorf.

Medisch team

Tijdens de beurs is een medisch team van dokters en verpleegkundigen aanwezig, dat getraind is in de omgang met besmettelijke ziektes. Bij de ingangen en in de toiletten is ontsmettingsmiddel beschikbaar. Ook worden de toiletten en drukst bezochte hallen vaker schoongemaakt, net als deurklinken en leuningen. Verder raadt Gallery Shoes bezoekers aan de landelijke hygiënemaatregelen te volgen. Namelijk: je handen regelmatig en grondig wassen, niet aan je gezicht friemelen, in de binnenkant van je elleboog of in een zakdoek niezen, afstand houden in geval van ziekte en wondjes afplakken met een pleister of verband.

Lees ook: Het coronavirus en de Nederlandse mode- en schoenenbranche: ‘We zijn alert en voorbereid’

Modeshows en side-events

Over tot de orde van de dag, want wat kunnen we verder verwachten van Gallery Shoes #6? De Duitse schoenenbeurs is opnieuw compleet volgeboekt. Met ongeveer 400 exposanten, die gezamenlijk zo’n 600 merken vertegenwoordigen, verspreid over negen hallen in de segmenten Premium, Urban, Contemporary, Comfort en Kids. De catwalkshows worden verplaatst naar het karakteristieke Altes Kesselhaus. Deze ‘Gallery Selected Shows’ vinden twee keer per dag plaats, om 11.00 uur en 15.00 uur. Onder meer Halfinger, Fred de la Bretoniere, Shabbies Amsterdam en Wonders presenteren dan hun key items uit de wintercollectie 2020-2021. Verder biedt het Altes Kesselhaus plaats aan de registratiebalies en de media- en side-events, met trendpresentaties en paneldiscussies. Het volledige programma vind je hier.

Nieuw is ook de Buyers Lounge in de Alte Schmiedehallen, een ontmoetings- en netwerkplek met wifi en oplaadpunten voor je telefoon. De cateringzones zijn te vinden in de Alte Federnfabrik (Comfort) en de Kaltstahlhalle (Premium).


Meer lezen? De Duitse beurs mag ook dit seizoen weer een aantal interessante nieuwkomers verwelkomen. In Schoenvisie #3, die op vrijdag 6 maart verschijnt, vind je hiervan een voorselectie. Schoenvisie ook ontvangen? Kijk hier voor alle mogelijkheden.

Beeld: Gallery Shoes