TOP

Gabor boekt goede resultaten in 2012

In 2012 verkocht Gabor 9 miljoen paar schoenen, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2011. De totale merkopbrengst groeide met 1,7 procent naar 370 miljoen euro.

In de berekening zijn behalve de eigen schoenenwinkels en Gabor Footwear ook de licenties voor Gabor Bags, Gabor Kids, Gabor Home en Gabor Shoecare meegenomen. De verkopen waren niet gelijkmatig verdeeld over het hele jaar, vanwege de afnemende verkoop van laarzen en winterproducten.

Minder laarzen, meer schoenen
De omzet van Gabor schoenen steeg met 2,6 procent naar 298,9 miljoen euro. Het aantal verkochte schoenen steeg met 5,7 procent naar 7,4 miljoen paar. Daarnaast genereerde Gabor inkomsten met de verkoop van schoenen van Camel Active en Snipe (58,5 miljoen euro) en andere licentieproducten.

Optimistisch
Eind 2012 staat de teller van Gabor retailplekken op 555, met Gabor winkels, corners en andere verkooptypen, voornamelijk gefranchised. Gabor is optimistisch over het huidige jaar, dankzij een positieve sluiting van de orders van voorjaar/zomer 2013 en een goede start van de orders voor het winterseizoen.