TOP

Fysieke april-editie ILM kan opnieuw niet doorgaan

De aankomende fysieke editie van tassen- en lederwarenbeurs ILM, die gepland stond voor april 2021 in Messe Offenbach, is afgelast. De Virtual Order Show, het online verlengstuk van de beurs, gaat wel door als gepland.

De ILM International Leather Goods Fair in het Duitse Offenbach stond aanvankelijk gepland in maart, werd uitgesteld naar april en is nu helemaal geannuleerd. Beurzen in Duitsland zijn op dit moment niet toegestaan en besluiten over mogelijke versoepelingen zullen op zijn vroegst eind maart worden genomen. In overleg met de autoriteiten, bezoekers en exposanten is daarom besloten de beurs af te lasten, zo laat de organisatie in een brief aan alle betrokkenen weten. Het digitale verlengstuk van ILM, de Virtual Order Show, gaat door als gepland van 10 tot en met 12 april 2021. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je in deze video (in het Duits).

“Het spijt ons de fysieke editievan april te moeten annuleren, maar het is op dit moment niet verantwoord om een dergelijk event op korte termijn te organiseren”, laat het team van ILM weten. Aan de animo ligt het niet; de beurs was met een bezetting van zeventig procent ten opzichte van een normale editie redelijk goed gevuld. De organisatie grijpt de gelegenheid ook aan om de data voor komende edities aan te kondigen:

6 – 8 juli 2021 | Het nieuwe concept Xtra Order Days. Hier zijn naast lederwarenmerken ook schoenexposanten te vinden.

4 – 6 september 2021 | De ILM als hybride beurs. De fysieke beurs in de Messe Offenbach wordt aangevuld met de virtuele ILM.

Ook de beursdata voor 2022 zijn al bekend. De voorjaarseditie staat gepland voor 5 tot en met 7 maart 2022, en de najaarseditie voor 3 tot en met 5 september 2022.

Beeld: ILM