TOP

Franco Jansen (Lazamani) plotseling overleden

Franco Jansen, samen met Miranda Schreiner eigenaar van schoenenmerk Lazamani, is op vrijdag 30 oktober onverwacht overleden aan onvoorziene complicaties na een hartoperatie. De ondernemer werd slechts 58 jaar.

Franco Jansen was al jaren actief in de schoenenbranche, toen hij in 1997 samen met zijn partner Miranda Schreiner het merk Lazamani oprichtte. De twee ontwikkelden hun collecties – young fashion voor commerciële prijzen – in eigen beheer in hun woonplaats Amsterdam. In de 23 jaar die volgden, groeide Lazamani uit tot een internationaal merk met meer dan veertig afzetlanden op vrijwel alle continenten. Deelname aan vakbeurzen en de aanwezigheid in Cast speelden een grote rol in de groeistrategie van het merk. Jansen en Schreiner sloegen geen event over, zelfs niet tijdens het door corona gedomineerde inkoopseizoen voor zomer 2021.

Goed geoliede organisatie

Lazamani streek uiteindelijk neer in Jansens geboortestad Nijmegen. Het bedrijf verhuisde dit voorjaar binnen eigen stad en betrok een nieuw hoofdkantoor aan de statige Oranjesingel. Schreiner zet het bedrijf nu voort. “Hiervoor kan ze terugvallen op de goed geoliede organisatie die zij samen met Franco in de afgelopen decennia heeft opgebouwd”, laat het bedrijf weten in een persbericht. “Het team zal onder haar leiding met onverminderde bevlogenheid zorgdragen voor continuïteit in collecties, leveringen en service.”

Uitvaart in besloten kring

De uitvaart vindt, mede vanwege corona, plaats in besloten kring op zaterdag 7 november. Voor geïnteresseerden is er een livestream. De link kan worden aangevraagd via uitvaartfrancojansen@gmail.com.

Portret: Lazamani