TOP

FNV klaagt PostNL aan voor onderbetaling pakketsorteerders

Vakbond FNV spant een zaak aan tegen PostNL vanwege de onderbetaling van pakketsorteerders. Volgens de vakbond maakt het postbedrijf gebruik van schijnconstructies, waardoor het de cao kan ontlopen.

Ruim 100 medewerkers bij PostNL krijgen onderbetaald volgens FNV. De werknemers zijn in dienst via uitzendbureau Young Capital en ontvangen in plaats van het cao-loon, een minimumloon. Vakbond FNV klaagt het postbedrijf aan, zo schrijft het Finaniceele Dagblad. Volgens de vakbond bespaart het PostNL en Young Capital enkele tonnen per jaar aan loonkosten.

Dat maakt FNV op uit verschillende rapporten van de Inspectie SWZ, de toezichthouder namens het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. PostNL zegt op haar beurt de rapportage eenzijdig te vinden en is dit ook van plan om te melden aan de inspectie. Een woordvoerder laat aan het Financieele Dagblad weten zich niet te vinden in de conclusies: “Deze zijn juridisch onjuist en gebaseerd op een eenzijdig en onvolledig onderzoek.”

De vermeende misstanden in de sorteercentra in Amersfoort, Waddinxveen en Goes zorgen ervoor dat de FNV naar de rechter stapt. De zaken komen voor op 17 januari 2019 in Enschede.

FNV stapt naar de rechter in verband met vermeende misstanden in de sorteercentra in Amersfoort, Waddinxveen en Goes. Die zaken komen op 17 januari voor in Enschede.