TOP

FNG rondt overname Henkelman af

Schoenenproducent Henkelman Groep wordt definitief overgenomen door modeconcern FNG. Met de overname wil de Belgische modegroep bij haar Belgische schoenenketen Brantano ook schoenen Brantano ook schoenen verkopen die ze volledig zelf produceren.

FNG Modegroep maakte afgelopen week bekend dat de overname van schoenenproducent Henkelman definitief is afgerond. Het concern laat in een persbericht weten: “Door deze overname kan FNG versneld haar strategisch belangrijk aankoopplatform voor kleding versterken met jarenlang opgebouwde schoenenkennis.”

Over FNG

FNG is onder andere eigenaar van Miss Etam en Expresso. In 2016 kocht de modegroep Brantano en zette de schoenenwinkel weer op de kaart. In de eerste helft van 2018 was het samen met Miss Etam goed oor meer dan de helft van de omzet.

Over Henkelman Groep

De Nederlandse Henkelman Groep werd 33 jaar geleden opgericht door Theo Henkelman. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Weert en faciliteiten in China. De oprichter zal ten minste tot ultimo 2020 volledig aan de groep verbonden blijven.