TOP

‘Floris van Bommel flagship boutique’ opent in februari 2011

In februari 2011 opent Schoenfabriek van Bommel aan de Singel 439-441 in Amsterdam de eerste 'Floris van Bommel Flagship boutique´ in Nederland.

Commercieel directeur Pepijn van Bommel: “De Floris van Bommel wereld wordt groter en groter. De collectie, de campagnes, de communicatie en de bekendheid, het is allemaal explosief gegroeid. We zijn op het punt aanbeland dat het voor het merk belangrijk is om een statement te maken. Het ´Flagship´ principe. Ik heb het idee dat het qua merkbeeld voor een hoop duidelijkheid gaat zorgen.”

Schoenfabriek van Bommel heeft geen plannen om in Nederland meer eigen retail op te zetten. Algemeen directeur Reynier van Bommel: “Het gaat ons bij dit project inderdaad puur om de communicatieve waarde. Een levende advertentie. We beschikken over een kwalitatief hoogwaardig netwerk van dealers waar we erg blij en tevreden mee zijn. Er is voor ons in Nederland geen ruimte om daar ook nog eens uitgebreide eigen retail naast te doen.”

Schoenfabriek van Bommel heeft in België en Duitsland al drie eigen winkels: een `Van Bommel store´ in Antwerpen en Brugge en een ´Floris van Bommel flagship boutique´ in Berlijn.

Perfecte testcase
De boutique in Amsterdam is de eerste winkel die Schoenfabriek van Bommel zelf gaat uitbaten. Reynier van Bommel: “Retail is niet onze core business en zal dat ook nooit worden. Toch vinden we het belangrijk retail knowhow in ons bedrijf op te bouwen. We voorzien dat in het buitenland eigen retail voor ons een nog veel belangrijkere rol zal gaan spelen. We moeten daarop voorbereid zijn. Amsterdam is voor ons de perfecte testcase.”

Amsterdamse details 
De inrichting van de winkel zal veel lijken op de Floris van Bommel boutique die begin 2010 in Berlijn Mitte werd geopend. Pepijn van Bommel: “De metershoge getekende stamboom die we in Berlijn introduceerden gaat in ieder geval terugkomen. ‘Creature designer’ Kevin Bannister uit Californie heeft een tweede stamboom getekend met nog meer monsters en robots en natuurlijk een aantal Amsterdamse details.”