TOP

Faillissement voor JJ Shoes b.v.

Het schoenenmerk JJ Shoes b.v. in Waalwijk is op 2 april 2013 door de rechtbank in Breda failliet verklaard.

General manager Carl van der Putten: “Alhoewel 2011 een uitstekend jaar was voor JJ Footwear, ligt de oorzaak voor het faillissement met name in de groeiende recessie in 2012 en de huidige terughoudendheid van retailers in het plaatsen van orders. Daarnaast hebben de faillissementen van twee grote klanten, House of Shoes en Neckermann, JJ Shoes financieel zeer zwaar getroffen. Daarom heeft het moederbedrijf het faillissement aangevraagd.”

Doorstart 
Van der Putten wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de mogelijkheden voor een doorstart. “Indien dat op korte termijn kan worden gerealiseerd, zal de herfst/wintercollectie 2013/2014 op tijd in de winkels liggen.”

Personeel
JJ Footwear heeft in totaal tien medewerkers, voor hen is door de curator ontslag aangevraagd. Drie medewerkers hebben al een andere baan gevonden. Van der Putten: “Het uitgangspunt is om bij een doorstart het grootste deel van het personeel mee te nemen. Ook de Cast-showroom willen we graag behouden.”

Personal Fit Concept
JJ Footwear is gespecialiseerd in lange laarzen, korte laarsjes en schoenen met verschillende (schacht)wijdtes. Afgelopen najaar lanceerde het vrouwenschoenenmerk het Personal Fit Concept, een voorraadprogramma om de (online) samenwerking tussen leverancier en retailer te bevorderen.