TOP

Expositietip: Jan Jansen Shoe Treasures tijdens Fashion + Design Festival Arnhem

Tijdens het vijfde Fashion + Design Festival Arnhem is een bijzondere expositie over Jan Jansens 50-jarige ontwerphistorie te bewonderen. Voor ‘Shoe Treasures’ hebben verschillende kunstenaars zich uitgeleefd op de schoenen van de Nederlandse designer.

De komende twee maanden] staat Arnhem in het teken van mode, kunst en design. Van 1 juni tot en met 8 juli 2018 vindt door de hele stad Fashion + Design Festival Arnhem plaats. Het evenement draait om nieuwe talenten, nationale designers, internationale exposities en vernieuwende initiatieven. Er is elke dag van alles te doen en te zien, van exposities tot modeshows en van workshops tot lezingen.

Jan Jansen Shoe Treasures

Voor schoenliefhebbers is tijdens het evenement in Arnhem ‘Jan Jansen Shoe Treasures’ te bewonderen, een expositie over de 50-jarige ontwerphistorie van de Nederlandse designer. Schoenenontwerper Amber Ambrose Aurèle Verstegen en Virtual Shoe Museum-oprichter Liza Snook vroegen 23 nationale en internationale kunstenaars iets nieuws te maken met de schoenen van Jan Jansen. Het resultaat is een verscheidenheid aan schilderijen, borden en beelden.

De deelnemende kunstenaars en ontwerpers zijn:
Bas Kosters (NL)
Jasper Krabbé (NL)
Ona B. (Oostenrijk)
Peter Dautzenberg (NL)
Fantich & Young (UK)
Liselore Frowijn (NL)
Joyce de Gruiter (NL)
Ray Horacek (Japan)
Lok Jansen (Japan)
Jonghlabel (NL)
Kei Kagami (UK)
Hetty Kelderman (NL)
Costis Magarakis (Israël)
MOAM (NL)
Ted Noten (NL)
Alet Pilon (NL)
Elvira Rajek (Oostenrijk)
Joop Rubens (NL)
Ton van der Spruit (NL)
Swip Stolk (NL)
Marie Verstegen (NL)
Albert van der Weide (NL)
Lie van der Werff (NL)

De kunstwerken waren in november 2017 al drie dagen te bezichtigen in The View aan het Amsterdamse Rokin. Van 1 juni tot en met 1 augustus 2018 staat ‘Jan Jansen Shoe Treasures’ in Rozet, hét middelpunt voor cultuur, kennis en educatie in Arnhem.

Lees ook: Expo Jan Jansen Shoe Treasures: herinterpretaties van de iconische ontwerpen [interview]

Andere exposities

Naast ‘Jan Jansen Shoe Treasures’ is er nog veel meer te zien tijdens Fashion + Design Festival Arnhem. Van een foto-expositie van oud-nieuwslezeres Sasha de Boer over het leven van albinokinderen in Tanzania tot de nieuwe collectie ‘street couture’ van modeontwerper Liesbeth Sterkenburg. Ontdek het volledige programma op de website van FDFA.

Foto: Het kunstwerk van Joyce de Gruiter | fotocredit Bas Duijs