TOP

Expositie over Salvatore Ferragamo geopend

In het Salvatore Ferragamo museum in Florence is een expositie geopend over de Italiaanse schoenenontwerper Salvatore Ferragamo.

De tentoonstelling ‘The amazing shoemaker – Fairy tales and legends about shoes and shoemakers’ draait om de magische rol van schoenen in sprookjes, mythen en legenden uit de oudheid tot heden. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan het levensverhaal van Salvatore Ferragamo. De schoenontwerper werd bekend vanwege zijn fantasierijke en creatieve ontwerpen.

“Het is de eerste keer dat het museum een expositie aan zo’n belangrijk en ingewikkeld onderwerp wijdt,” zegt de oudste zoon van de schoenenontwerper en directeur van het schoenenmerk, Ferruccio Ferragamo.

Hoogtepunt
Eén van de hoogtepunten van de tentoonstelling is ‘White Shoe’, een korte animatiefilm geregisseerd door de beroemde kunstenaar Mauro Borrelli. De film is geïnspireerd op een episode uit het leven van de jonge Salvatore Ferragamo, die in één nacht een paar witte schoenen creëerde voor de eerste communie van zijn zus.

Oude en nieuwe kunst
De expositie is geen retrospectief van het schoenenmerk, maar een mengeling van oude en nieuwe kunstwerken, waaronder klassieke muziek, stripboeken, sculpturen, schilderijen, installaties en een animatiefilm.

‘The Amazing Shoemaker – Fairy Tales and Legends about Shoes and Shoemakers’ is nog tot en met 31 maart 2014 te zien in het Salvatore Ferragamo museum in Florence.