TOP

Exposanten positief over eerste editie World of Shoes

Op zondag 29 en maandag 30 augustus 2010 vond de eerste editie van World of Shoes in het World Fashion Centre (WFC) in Amsterdam plaats. Deze nieuwe schoenenbeurs is een initiatief van het World Fashion Centre en Mark Opgenhaeffen van Friis & Company Nederland.

De beursorganisatie richt zich niet alleen op schoenwinkeliers, maar ook op modedetaillisten, die schoenen verkopen.  

Volgens de aanwezige exposanten was het zondag was heel rustig in de 23 stands. Een mogelijke oorzaak daarvan was dat alle showrooms in het WFC die dag gesloten waren. Maandag was het wel iets drukker op de beursvloer, maar de grote witte ruimte bleef het grootste deel van de dag vrij leeg.

Positief
Verschillende standhouders vertelden dat de bezoekers vooral op zoek waren naar schoenen in het lagere segment met een snelle levertijd. Toch waren de meesten positief, omdat ze enkele goede of nieuwe klanten hadden gezien. Ook waren de exposanten zeer te spreken over de ruime en verzorgde beursinrichting. Het merendeel zei aan de volgende editie te willen deelnemen, die voor 13 en 14 februari 2011 gepland staat.

‘Een succes’
De beursorganisatie spreekt van ‘een fijne sfeer’, maar geeft toe dat ze meer bezoekers had verwacht. Ondanks het lage aantal bezoekers noemt de organisatie de eerste editie van World of Shoes ‘een succes’.