TOP

Expo-tip: ‘Sneakers Unboxed’ in Design Museum Den Bosch

Sneakerliefhebbers kunnen vanaf dit voorjaar hun hart ophalen in het Design Museum in Den Bosch. Daar start in mei de tentoonstelling ‘Sneakers Unboxed’.

Header: Helen Kirkum, Sneaker Archeology, 2021 | Foto’s: Ed Reeve

‘Sneakers Unboxed’ geeft bezoekers een kijkje achter de schermen bij een schoen die voor technologische doorbraken heeft gezorgd, nieuwe jeugdculturen heeft geïnspireerd en de modewereld op z’n kop heeft gezet, zo stelt het Design Museum in een aankondiging. De expositie combineert de geschiedenis en culturele context van de sneaker met de laatste innovaties op het gebied van design en duurzaamheid.

Van sportschoen tot stijlicoon

De tentoonstelling richt zich op de ontwerpers achter de belangrijkste vernieuwingen in vormgeving en technologie – met extra aandacht voor designers van Nederlandse bodem – én op de mensen die de voormalige sportschoen tot stijlicoon hebben gemaakt. Bezoekers ontdekken er wat het meest verhandelde model ooit is, kunnen meekijken hoe een robot sneakers breit, de runners die records braken van dichtbij zien en de zeldzaamste exemplaren van toen en nu bewonderen.

‘Sneakers Unboxed’ is vanaf 3 mei tot en met 2 oktober 2022 te zien in het Design Museum Den Bosch.